Муун Сан Мьон: Най-противоречивия и успешен "Миротворец"

Муун Сан Мьон:
Най-противоречивия и успешен "Миротворец" на 20 век

Сравняват го с Мартин Лутер Кинг, Ганди и други. Минава през не по-малко преследване и неразбиране от тях. Изиграва ключова роля в краха на Комунизма и е основател на Вашингтон Таймс, Футболният шампионат, Купа на мира - Peace King Cup и десетки други организации за мир, повечето от които са със специален статур в ООН. Той играе много централна роля и в мирните преговори със Северна Корея и в Израел и Газа.


В тази статия ще се опитаме накратко да представим един от най-противоречивите религиозни лидери на съвремието ни. Защо се получава този фрапиращ контраст? Защо отзивите за него констрастират от негативни описания за секта до признаване за “пророк на съвремието”, “миротворец” и дори “лидерът най-много допринесъл за мира в нашето време”?

Факт е че преподобния д-р Мун преминава през доста преследване и неразбиране от 50-те, та чак до 80-те. Също е факт, че отношението към него доста се променя след 85 година. Тук ще изброим само няколко от характеристиките около неговата дейност и постижения.

За да не бъдем предубедени и да не се изказваме за неща които не познаваме лично, сме подбрали няколко изказвания на признати личности, които определено знаят за какво говорят.

Д-р Мун е известен като основател на Вашингтон Таймс, изиграл централна роля за падането на Комунизма.


Преди година Маргарет Тачър поздрави приноса на д-р Мун и основания от него Вашингтон Тайс по случай 25 годишнината на вестника със следните думи: “Не бе лесно на д-р Мун когато той започна Вашингтон Таймс… имам в предвид твърдото изправяне на вестника срещу Съветския Комунизъм и подкрепата която той даде на президент Рейгън и мен самата за приключването на Студената война”. Още...

Един от подкрепниците на Сан Мьон Мун е Бразилсият футболист, Пеле. „Царя на Фудбола”, подкрепя д-р Мун в спортна инициатива за мир. Според тях Футбола е естествен мост между култури, религии, раси, етнически групи и нации. Поради тази визия за футбола, като мощна обединителна и миротворна сила д-р Мун основа през 2002 Световната купа по футбол за мир - Купа на мир (Кинг Пиис Кап).

Пионерът в борбата за човешки права и десетократен конгресмен, преп. Уолтър Фаунтрой отбелязва: „Аз подкрепям напълно преподобния д-р Сан Мьон Муун, защото той влага всичките си финанси и целия потенциал на организациите му за две основни цели; мирът и семействата.”

Пътя на любовта и щастието
Международни сватби
Методът на Силва

Сенатор Лари Преслър добавя: „Моето възхищение от Д-р Мун и съпругата му нарасна безизмерно. Неговата енергия, визия и отдаденост на каузата на мира са несравними в историята на човечеството.”

Ако смятате, че цитатите са едностранно избрани, то много се лъжете. Оказва се, че подобни оценки на неговата дейност и личност идват от всички краища на света. Днес пред лицето на неговите неимоверни постижения в усилията за мир, упреците от миналото изглеждат по-скоро смешни, наивни, предубедени и тесногледи, отколкото и най-малко сериозни.

Или както Сенаторът на Сан Франциско, Амос Браун, се изказа, “Посланието му за мир заплаши тези които са религиозно тесногледи” и те отвърнаха с нетолерантност, тесногледа нетърпимост и яростна критика:

“Той бе винаги неразбран. Същото се случи и с Мартин Лутер Кинг, което се случва и с д-р Мун. Посланието му за мир заплаши тези които са религиозно тесногледи. Някои му отвръщат с нетолерантност, но той продължава да прегръща лидери от всяка вяра, инвестирайки себе си и движението си за да обедини общностите на вярата.

“Той е човек с визия, но и с желанието и способността да направи тази визия реалност. Има и други религиозни традиции които имат средствата, но нямат волята и желанието, но д-р Мун определено е много твърд в решеността си.”


ВАНГА
Ванга обещава, че пророкуваното в Библията за Второто пришествие ще се сбъдне. Тя го описва като Миротворец който идва в нашето време и ще "подпише вечния мир"... ще сплоти религиите. прочети

НАСТРАДАМУС
Настрадамус пророкува, че Месията идва под името "Мун". Ще се роди на изток, ще бъде жестоко преследван; Ще обединява религиите срещу Комунизма. Ще благославя хиляди семейства. прочети

Муун Мун Сан Мьон, църква на муун: Най успешният Миротворец на 20 век

Истинската Любов: Думи на Учителя Мун

Истинската любов, есе, есета, истинска любов, влюбоване, обич, обичта

Истинската Любов

Нека си признаем, единствено чрез истинската любов можем да постигнем истинско щастие в живота си. Но каква е истинската любов? Същността й ясно показва как да я открием – Истинската любво е даваща, а не вземаща:

„Нейната същност е да дава, да живее за благото на другите и за благото на цялото. Истинската любов дава, забравя, че е дала, и продължава да дава непрестанно. Истинската любов дава с радост.“ – Сан Мьон Мун

Често младите се залъгват, че Истинската любов е да си влюбен до уши. Но качеството на „истинска“ се определя от нейната непроменливост, абсолюбност и вечност. Ако любовта е егоистична тя никога няма да изпълни тези изисквания, а напротив ще ни обрече на конфликти, спорове, дразги, разпри. Егоистичната любов е фалшива – тя едва ли ще издържи дълго; тя неще ни донесе дълготрайно щастие. Няма нужда да проверявате сами, егоистичната любов само ще отрови сърцата ви с болка, само-измъчващи ни терзания и копнежи които никога няма да се изпълнят. Единствено Истинската всеотдайно даваща и безкористна любов описана по-горе може да ни направи истински щастливи и свободни.
Най-добър пирмер за истинска любов е любовта на родителя към детето:

„Откриваме я в радостното и любещо сърце на майката, която люлее бебето в ръцете си и го кърми. Истинската любов е жертвоготовна любов както при предания син, чието най-голямо удовлетворение е да помага на своите родители. Когато сме свързани в едно чрез истинската любов, можем да бъдем заедно завинаги, като непрестанно се радваме на взаимната си компания. Истинската любов привлича всички неща във Вселената към нас, дори Бог ще дойде и ще обитава в нас.“ – Сан Мьон Мун

Но за да развием сърцата си до тази родителска, безкористна и всеотдайна любов, ние първо развиваме „Детската любов“ получавайки от нашите родители. След това развиваме „Братско-сестринската любов“, научавайки се да изпитваме радост като споделяме. Тези два типа любов са основата на която можем да създадем стабилна и щастлива „Съпружеска любов“. Затова последователите на преподобния Мун говорят за „Четирите Свери на Сърцето“ които трябва да се усъвършенстват в семейството, за да може Божията истинска любов да го изпълни.
Докато фалшивата любов само носи болка и конфликти то обратно, такава Истинска любво премахва бариерите и може да преодолее всяко препятствие:

„Нищо не може да се сравни с ценността на истинската любов. Тя има силата да премахва бариерите, които грешните хора са създали, в това число национални, расови, дори и религиозни. Основните характеристики на Божията истинска любов са, че тя е абсолютна, уникална, непроменлива и вечна, така че, който практикува истинска любов, ще живее с Бог, ще споделя Неговото щастие и ще се радва на правото да участва като равен в Неговото дело. Ето защо животът за благото на другите, животът на истинска любов е абсолютната предпоставка да се влезе в Небесното царство.“ – Учителя Мун

Учението на учителя Мун е, че можем да изградим Един прекрасен мирен свят на щастие, красота и добро, когато създадем общество основано на семейства изпълнени с истинска любов. Това ще бъде изпълнението на нашите мечти – Мирният свят – Небесното царство на земята:

Небето е свят, преизпълнен с Божията истинска любов. Истинската любов е неговата ос. Истинската любов е навсякъде – и във външния израз, и във вътрешния замисъл. Животът на всички е изпълнен с истинска любов от начало до край.

Хората на Небето се раждат чрез истинската любов, живеят в обятията на истинската любов и следват пътя на истинската любов до деня, когато преминат в отвъдния свят, т.е. в духовния свят. Небето е един естествен свят, където всички хора живеят един за друг. Следователно, в този свят никъде не могат да бъдат открити антагонизъм и завист.

Това не е свят, управляван от пари, позиция и власт. На Небето успехът на всеки човек представлява успех за цялото; това, което се харесва на индивида, е в синхрон с цялото, а радостта на отделния човек представлява радостта за цялото.

Небето е свят, изпълнен с въздуха на истинската любов, където всички дишат истинска любов. Животът пулсира в ритъма на любовта, навсякъде и през цялото време. – Д-р Мун

Истинска любов може да бъде постигната само на основата на абсолютен сексуален морал. Без сексуална вярност тя е невъзможна. Без да сме запазили сърцето си чисто за един парньор с който да можем да си имаме пълно доверие, сърцата ни ще бъдат разкъсани и истинската любов не би била възможна.

Сексуалният морал е най-голямата благословия, дадена на човечеството от Небето. Ако не се придържаме към стандарта на абсолютен сексуален морал, пътят към съвършенството на характера и духовната зрялост се затваря. Освен това ако чрез съвършени хора не бъде осигурена основа на абсолютен сексуален морал в едно истинско семейство, не е възможно Бог да се изяви като личен Бог, въплъщаващ се в членовете на семейството. – Сан Мьон Мун

Истинската любов, истинска любов, влюбоване, обич, обичта
Съдържание ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ И ЗАБРАНЕНАТА ЛЮБОВ
1. ЛЮБОВ И ЖИВОТ
2. КАК ЗАПОЧВА ЗЛОТО?
3. ГРЕХОПАДЕНИЕТО
4. НЕЗРЯЛАТА ЛЮБОВ
5. ПОСЛЕДСТВИЯ от ГРЕХА
6. СВЯТ НА ИСТИНСКА ЛЮБОВ
Истинската любов, истинска любов, влюбоване, есе, есета, обичта Към книгата

На какво ни учи Муун, Мун


На какво ни учи Муун? Какво представлява сектата на муун?

На какво ни учи учителят Муун (Мун)



Учителят Муун ни учи как да постигнем истинска любов в семейството и в обществото. Думи на преп. Сан Мьон Муун: „Истинската любов е сърцето да даваме и даваме, и да желаем да продължим да даваме. Истинската любов е любов която дори забравя, че вече е дала любов и дава любов отново. Аз изживях целия си живот интоксикиран от такава любов." Още...


Сан Мьон Мун | Демност | Политици за Мун | Теолози за Муун


Биографията на д-р Сан Мьон Мун "Миротворец и обединител"


Отец Мун живее един живот изпълнен със страдания; богат живот на преживявания и успява да направи изключителен импакт в търсенето си за един по-добър свят; в търсенето на мир и хармония между всички нации в света.

Продължават поздравления на различни езици.. на испански, руски, английски..

включително и от личности като Пеле изразяващи поздравленията си за успеха на живота и биографията на д-р Мун и цялото му голямо семейстов

Много съм благодарен, че тази книга бе публикувана

Знам че преподобния д-р Мун му е даден много от Божествения дух.

Той наистина предвижда неща, които обикновенни хора като мен не са способни да видят

И в тази биография, която в момента е хит в Корея аз знам, че тя ще се превърне в хит по целия свят.

Всичко това което говори д-р Мун ми допада

аз много го уважавам

и винаги ще казвам, че ако не беше Федерацията която той основа
Тя се явява истинската организация която желае да постигне мир на света

Животът на д-р Сан Мьон Мун е пример, който според мен цялото човечество трябва да следва.

От бедното начало, с невероятно вдъхновение и визия за мир той създава множество институции

И още по съществено той вдъхновява хиляди и милиони хора по целия свят да оставят сремежите си за война и потърсят мира.

Това, според мен, е грандиозния му принос към човечеството - особенно в 20 и 21 век.

Бразилският футболист, Пеле

Пеле поднася поздравленията си и най добри пожелания към преп. Мун и подкрепата си за усилията му за световен мир.

С подкрепата на Пеле преп. Мун основа Купата на мира чрез която футболът може да допринесе да премахне бариерит между хората.

Благодаря ти за твоята грижа

Благодаря ти за твоето следване

Благодаря ти за твоето духовно величие

в твоите усилия и работа за постигането на мир и справедливост

и за сплотяване на семейството на Бог

Знай, че дори и тук, от Съединените Щати, ние се молим за теб и с теб.

Генерал Нам Пьонг Чо

Аз съм уверен, че тази книга ще вдъхнови и предложи визия за бъдещото поколение.

Искрено се надявам, че философията на д-р Мун ще се предаде на поколенията

за хилядолетия напред.

Бивш Министър по политическите афери, Ким Пьонг Тег

Да продължаваш все така да си факелът осветяващ пътя на всички хора

които търсят пътя на надеждата.

Моля се да си здрав и силен докато денят на мира разцъфти и покрие земята.
Съветник в парламента, Ким-те Он

Тази книга ми даде добра възможност дълбоко да рефлектирам върху изключителния живот на д-р Сан Мьон Мун, който измина трънливия път на мълчанието с единствената цел за Мира. Прочети Биографията

На какво ни учи Муун мун? Какво представлява сектата на муун мун?

Муун: Принос за мирните преговори със Северна Корея

Лидерите на Северна и Южна Корея се срещат благодарение на д-р Муун

Лидерите на Северна и Южна Корея успяха да се срещнат благодарение не на друг, а на преп. д-р Муун. Това бе съобщено както от западните така и от нашите медии. Срещата състояла се в столицата на Северна Корея Пхенян, бе напълно поверена на д-р Муун от самото правителство на Южна Корея.

Така през 2000 г. се състоя историческата среща между лидерите на двете страни, която доведе до невиждано помирение между Северна и Южна Корея. Севернокорейския лидер Ким Чен Ир се срещна с тогавашния южнокорейския президент Ким Дае Джунг в атмосфера на мир и разбирателство с помоща на "Малките ангели". Малките ангели е танцова група от училището по изкуствата основано от д-р Муун. Те изиграват основна роля със своите изпълнения в Северна корея за да създадът атмосферата, доверието и възможността за срещата на държавните глави като кулминация. След това, разбира се, Ким Дае Джунг получи нобелова награда за мир заради услиията си да включи Северна Корея във водената от него "политика на светлина".

Д-р Муун който вече няколко десетилетия инвестира за добри взаимоотношения със Севера, за първи път бе послушан от президента на Южна Корея. Двете Кореи технически бяха още във война след като Войната в Корея от 1950-53 г. засвърши с прекратяване на огъня, а не с мирно споразумение, но срещата през 2000 г. им даде възможност да предприемат проекти са сътрудничество и сближаване. Шестстранните мирни договори със Северна Корея също са възможни благодарение на подкрепата на д-р Муун. Наскоро Си Ен Ен показа 2-ву часова програма за огромния импакт от изпълнението на Ню Йоркския Симфоничен оркестър в Пхенян. Северокорейците ги приветстваха като с национален празник, и коментарите на партиини министри бяха, че това е разчупило техните представи за Американците. Концерта завършва с много сълзи на радост и помирение, а оркестъра разбира се е създаден от д-р Муун.

Д-р Муун прави политическа партия
Коментари относно Биографията на Преподобния Муун
КОРЕЙСКИЯТ МЕСИЯ МУУН ОЖЕНИ 40 000
Но тези факти са само върха на пирамидата. От години д-р Муун изпраща множество делегации в Северна Корея. Той е единствения на който те позволиха да създаде Автомобилна фабрика там. Той е единствения на който не само позволиха да създаде хотел в Пхенян, но и да се позволява достъп до сателитна телевизия в него. Чрез тези връзки, д-р Муун ни най-малко не цели печалба. За него е изключително важно постигането на мирно обединение между двете Кореи. Според него, обединението на Северна и Южна Корея носи огромно значение за хармонията на човечеството и световния мир.