Сектата на Муун Мун

сектата на мун муун, секта на муун, мунисти, църква муун
Секта ли е Обединителната църква на Муун: Мунисти
Муун ще сложи края на сектите. Дефиницията на секта е религията на другия... Използването на термини като "секта" "сектата" "секти" показва слаба култура, невежество и предразсъдъци. Показва точно егоистично сектантско отношение... Докато критикуваме другите като "секти" само доказваме, че на нас ни липсва толерантност, разбиране, отворено съзнание.

Сектата е "разделяне", а Д-р Муун е "обединител"
Сектанството е "разделяне", а Д-р Муун е обратното, "обединител". Като говорим за Мунисти, говорим за обединители и миротворци. Вместо да разделя вярващите на враждуващи "секти" Сан Мьон Мун влага огромни усилия за преодоляване на сектантските разделения не само във религията, но и в науката.

Сектанската същност е "Фанатизма", а д-р Муун го изкоренява
Той допринася много и за премахване на предразсъдъците и неразбирането между наука и религия - също необходима стъпка към преодоляването на тесногледите предразсъдъци и фанатизма. Крайният фанатизъм не ни води към светло бъдеще, той е пречка за постигането на Световен мир което е основната цел на учителя Мун.

Секата е "затворено общество", а Обединителите са "най-отворените хора"
Докато сектите се развиват като насаждат страх, критикувайки всички други, организациите на д-р Мун активно търсят сътрудничество с всички религии и всички свери на обществото. Вместо страх и омраза те откриват общата база, доброто във всеки и на тази основа търсят сътрудничество за общата цел - създаването на един по-добър и мирен свят. Това е единствения правилен път; егоизма, омразата и разделенията са проблема на света. Ние не можем да разрешим глобалните световни проблеми ако не започнем да се разбираме и работим заедно за тази цел.


Всеки който ги е срещал знае, че са добри хора, с много добир семейства и много отворени към всички.


Муун ще сложи край на сектите
Егоистичното и нетолерантно разделяне и критикуване между различните християнски деноминации е наистина сектантско отношение което трябва да се изкорени. Обединитлното движение на д-р Мун единствено работи с всички без никакви предразсъдъци и директно се стреми да премахне конфликтите и разделенията между тях.

ШАМПИОН НА МИРА: награден от сената на САЩ


Биографията на д-р Мун се превърна в национален хит


"Предразсъдъците никога на показват здрав разум"
Прерогативни Термини: Обединителната църква на Муун, Сектата на Муун или Империята на Мун, "Муун" - всякъкви опити да се манипулира представата на хората за д-р Муун и Обединителното движение. Тази терминология се използва от незапознатите с реалните факти и единствено със заблудителна и манипулативна цел. През цялата история добрите хора и особено светците и пророците са минавали през преследване и неразбиране. Страхът от сектите е неоправдан, а по скоро трябва а се избавим от тесногледието, корупцията, аморалността и егоизма...

Лъжливи Митове:
1-во, Преподобния Муун не е нито основавал нито регистрирал Обединителна църква. Никога не е съществувала такава! Още по интересно, Муун въобще не е регистрирал църква. Още началната му цел и призванието от Исус към него е било да обедини разделените и враждуващи помежду си деца на Бога - христианите. През 1954 г. Сан Мьонг Муун регистрира Асоциация за обединение на разкъсаното и нефункционално в борбата с аморалността и атеизма християнство. Може би факта, че хиляди християни от най-различни деноминации биват водени с откровения от Святия Дух към Муун, също е повлиал наименованието: Асоциация на Святия Дух за Обединение на Световното Христианство. 2-ро, невежеството по отношение на приноса на Д-р Мун и признанието което той получавава по света е факт. А пдразсъдъците никога не са демонстрирали здрава логика.

Преп. Муун е критикуван от тесногледите и Комунистите
Поради централната си роля в разпадането на Комунистическата империя д-р Мун е под прицела на яростни негативни атаки. С вестника си, Вашингтон тамс и организацията "Победа над Комунизма", Муун разобличи и блокира Комунистическите лъжи и пропаганда. В опита да го унищожат Комунистическите режими използваха тесногледието на различни Християнски деноминации за да разпространяват фалшиви слухове срещу Отец Муун и организациите му. Така те се опитваха да предотвратят шанса вярващите да се обединят под воденето на д-р Мун и преодолеят фалшивата атеистична идеология на Марксизма, която доведе до близо 200 милиона невинни жертви.

Кой "промиваше мозъци"?
В САЩ и Европа негативните кампании довеждат до неимоверно преследване. Хиляди последователи на Мун са отвличани насилствено, изнасилвани и подложени на "промиване на мозъците" с цел да се откажат от вярата си. Тези действия най-често са се правели с цел получаване на огромни суми пари от роднините на членовете на църквата на Мун. Отвлечените често са държани с години като затворници в апартаменти и подлагани на глад и мъчения. Тези противоконституционни деяния обаче не довеждат до желания ефект. Дори след 13 години подобен "затвор" членове все още запазват вярата си. След разкриването на тези зловещи практики в повечето страни извършителите биват осъдени и отвличанията се прекратяват. Въпреки това те остават като едно свидетелство за тесногледието и нечовечността на тези които разпространяват негативност спрямо Обединителното движение.

Възбраната срещу Муун е противоконституционна
Всяка нова религия е минала през огромно преследване и неразбиране в началото. Особенно ако тя е носител на нови, по-прогресивни и светли идеи предизвикващи сектантското тесногледие и предразсъдъци на миналото.

Семейната Федерация за Световен Мир и Обединение спечели делото пред върховния съд на Германия. Възбраната за влизането на Мун бе обявена като противоконституционна. Тя бе вдигната след 11 години от анти-демократичен абсурд.


Възбраната разбираемо бе наложена от ляв, социалистически политик в опита му да си вдигне рейтинга. Реакцията обаче бе обратната. Над 40 изтъкнати държавници изпратиха протестни писма до бундесканцлера на Германия, в порицание за тази недемократична забрана. Те заявиха, че "е абсурдно за демокрацията, 80 годишен религиозен лидер да няма право да посети Германия поради опасения за националната сигурност. Това си бе наистина "абсурд на демокрацията" - недопустима, противоконституционна злоупотреба с властта.

Какво казват световни лидери за д-р Мун?

Пастор Берет от Божията църква в Чикаго заявява:
„Има много неразбиране в медиите относно работата на Преп. Мун, но той и семейството му практикуват това което проповядват; живот за благото на другите и изграждане на здрави семейства”

Конгресмен, Уолтър Фаунтрой отбеляза:
„Аз подкрепям напълно преподобния д-р Сан Мьон Мун, защото той влага всичките си финанси и целия потенциал на организациите му за две основни цели; мирът и семействата.”

Сенатор Лари Преслър добави:
„Моето възхищение от Д-р Мун и съпругата му нарасна безизмерно. Неговата енергия, визия и отдаденост на каузата на мира са несравними в историята на човечеството.”

Възбраната не позволяваше посещение на преп. д-р Сан Мьон Мун и съпругата му, д-р Хак Джа Хан Мун в Германия и в другите 14 нации част от Шенгенският договор.

Признание от много политици и държавни глави
Въпреки възбраната Швецария и много други нации радушно приемаха противоречивия лидер в страните си. В много държави дори той е приет на държавно ниво. Много настоящи и бивши държавни глави, видни политици, нобелисти, и религиозни лидери със световна известност започват да оценяват и подкрепят усилията на Д-р Мун за Световен Мир на основата на здрави семейства и междурелигиозен диалог. Само 4 месеца след тази критика Семейната Федерация за Световен Мир и Обединение спечели делото пред върховния съд на Германия. Възбраната която предизвикваше възмущение като един анти-демократичен абсурд бе вдигната.

Шампион в изкореняването на предразсъцъците и враждите
Д-р Мун е световно известен с възгледите си за ролята на международните бракове в преодоляването на наслоените от историята предрзсъдаци и вражди. Организираните от него Международни брачни церемонии, са израз на желанието и решителността на милиионите участващи да изградят истински семейства изпълнени с истинска любов и да надхвърлят бариерите на раса, националност, култура и религия.

Почетна награда за Мир
През 2004 г. Д-р Мун плучи почетната награда, Корона на Мира, в признание на усилията му и приноса за световния мир. Сан Моьн Мун е известен също с ролята си в мирното сваляне на комунизма.
сектата на муун, мун църква, сектата на мун, църква на муун

No comments: