Муун Сан Мьон: Лъжливи митове

Муун, Империята на Мун, Секта Муун - много критики и много признание - къде е истината?

Не е християнско нито морално да лъжем за другите:

Можем ли да разберем истината за д-р Муун от критиците? Винаги критиците имат някакви лични и извратени мотиви. Те не правят друго освен да вкарват отровна омраза в сърцата ни и изкривяват манипулативно фактите. А да всяваш омраза чрез лъжи и оплюване на другите никога не е нещо свято и чисто... Ефекта точно на това отношение е омраза, страх, неприязън, разделение... Библията нарича това "делата на плътта", и заявява че за такива няма място в Небесното царство. Исус заявява на тълпата която също го е наричала Сектант, "Който от вас е безгрешен нека пръв да хвърли камък". Не може човек да мисли че е хрисиянин ако хвърля лъжи и нападки срещу другите особенно когато ги е научил от негативни източници а не директно...

Лъжливите Митове на невежите:

1- Преподобния Муун не е основавал църква
Преподобния Муун не е нито основавал нито регистрирал Обединителна църква. Никога не е съществувала такава! Още началната му цел и призванието от Исус към него е било да обедини разделените и враждуващи помежду си деца на Бога - христианите. През 1954 г. Сан Мьонг Муун регистрира Асоциация за обединение на разкъсаното и нефункционално в борбата с аморалността и атеизма християнство. Може би факта, че хиляди християни от най-различни деноминации биват водени с откровения от Святия Дух към Муун, също е повлиал наименованието: Асоциация на Святия Дух за Обединение на Световното Христианство.

2-Критикуват тези които не са видяли, видялите одобряват
Невежеството по отношение на приноса на Д-р Мун и признанието което той получавава по света е факт. А пдразсъдъците никога не са демонстрирали здрава логика. Защо винаги критикуват тези които не са видяли, а видялите одобряват? Това не е ли най-малкото странно? Когато за първи път започват критиките срещу Муун в Корея виждаме точно този начален модел който и до днес се повтаря. Стотици студенти по теология са вдъхновени от речите на преподобния Муун. Директорката изпраща професори теолози които да разобличат еретика Муун. Но всеки един от тях се връща и заявява, че нещата котито Сан Мьон Муун говори са истината. Вместо сама да отиде и провери директорката използва влиянието си и започва негативна кампания. Лъжите и фалшивите обвинения нямат граница. От там идват и слуховете за оргии, докато основното учение е всъщност точно обратното, за абсолютна сексуална чистото извън брака. И до днес конкретни аморални сили или имащи друга задкулизна и нечиста мотивация раздухват стари и отдавна опровергани слухове. Но едва ли е християнско като тази директорка да критикуваме и лъжем за нещо за което не знаем. Не бе ли точно такова и отношението на фарисеите преди 2000 години спрямо Исус. Не бе ли самия Исус обвиняван и гонен като еретик и секта?

Запознайте се с ролята на д-р Муун в победата над Комунизма и разбирането му, че Бог е всеобщ родител и обича всичките си деца, а не само християни, или само будисти и т.н., сами си направете заключенията за мотивацията зад негативната кампания срещу него.


Плодовете на един живот

ОТДАДЕН ЗА СВЕТОВНИЯ МИР

Научете истината за Преп. Д-р Сан Мьон Мун и неговите усилия за Световен Мир. Разберете каква е неговата роля в идеологическата победа над Комунизма. Откриите невероятния принос който Д-р Мун е дал на чевечеството. Запознайте се с ролята на Марксизма в най-масовите убииства които човечеството е видяло и кой спря тази машина на смърта.

Политически, обществени и религиозни лидери от цял свят признават усилията на Д-р Мун за постигането на световен мир. Той създава стотици организации, всички отдадени на каузата на мира. Това са Неправителствени организации много от които със специален статут в ООН. В признание на неговия принос, Американския сенат му връчва почетната награда Корона на Мира през 2004 г.„Има много неразбиране в медиите относно работата на Преп. Муун, но той и семейството му практикуват това което проповядват; живот за благото на другите и изграждане на здрави семейства,” заяви Пастор Берет от Божията църква в Чикаго.

Началото: започва от нищо
Преподобния Муун произхожда от бедно земеделско семейство. 15 годишен, Исус му се явява и му разкрива болката си от реалността на разделеното християнство и от нарастващия атеистичен материализъм и аморалност. Самия Христос моли младия Мун да приеме мисията за спасението на чвовечеството и открие пътя за установяването на Божия мирен свят на земята. Исус го уверява, че ще бъде всяка стъпка с него.
През 1954 г. Сан Мьонг Муун регистрира Асоциация за обединение на разкъсаното и нефункционално в борбата с аморалността и атеизма християнство. Много християни от най-различни деноминации получават откровения от Святия Дух които ги водят към младия пастор Муун. Поради страх да не загубят богатите си донори много пастори се обръщат с яростни и лъжливи атаки срещу него. Те доносничат пред Комунистите в Северна Корея и така Мун е хвърлен в комунистическия концентрационен лагер "Лагера на смъртта - Хунг-нам". Малцина оцелявт повече от 6 месеца в тежките нечовешки условия, но Мун оцелява 3 години до освобождението от силите на ООН. Тогава той се премества в Южна Корея и от една мизерна картонена колиба започва и неговата Асоциацията на Святия Дух за Обединение на Световното Христианство. В тези мизерни условия никой не е вярвал когато той обяснявал какви промени ще видят в бъдещето.
Но това е само началото. Муун не е просто религиозен водач, а обединител на човечеството. За 20 години той създава световен фундамент. Чрез основаните от него Вашингтон Таймс и организацията за "Победа над Комунизма" той се превръща в основната сила за мирната победа над Комунизма. Това се превръща в още един мотив за яростно разпространение на негативност, в опита на про-комунистическите сили да унищожат дейността му.
Но д-р Мун показва изумителна визия и в други свери на човешкия живот. Над 90% от финансите на организациите му отиват за междурелигиозен диалог. Той разбира, че без междурелигиозно помирение световния мир е невъзможен. Основната причина за културните, религиозни и етнчески конфликти е идеологическото разединение на човечеството. Затова обединението на наука и религия е също в центъра на усилията му. Десетократия конгресмен, преп. Уолтър Фаунтрой отбеляза: „Аз подкрепям напълно преподобния д-р Сан Мьон Муун, защото той влага всичките си финанси и целия потенциал на организациите му за две основни цели; мирът и семействата.”

Днес: дори критиците подкрепят
През 2004 г. ООН излезна с резолюция, за невъзможността да се премахнат световните напрежения и войни без активната подкрепа на религията. Диалога между религиите е ключа към разрешаване на световните комфликти. ООН призна Преп. Сан Мьон Муун като лидер и шампион в областа на Междурелигиозния диалог. Той е постигнал успех в тази област какъвто едва ли някой друг би могъл дори да си представи за възможен.
Сенатор Лари Преслър заявява, „Моето възхищение от Д-р Муун и съпругата му нарасна безизмерно. Неговата енергия, визия и отдаденост на каузата на мира са несравними в историята на човечеството.”Какво ще запомни историятаДали историята не ще запомни критиците и преследвачите не с друго, а че са спомогнали да се изпълни пророчеството: "блаженни гонените заради правдата, защото тяхно е небесното царство"? Може би просто не е възможно да направиш добри неща за света без да минеш през преследване и критика. Така е било с Мартин Лутер Кинг Младши, Ганди и много други като Д-р Муун, дори Исус е бил обвинен за секта и ерес и разпънат. През 2004 и 2005 Сан Мьон Муун получава почетни награди, Корона на Мира, от Американския сенат и от Корейския парламент. Муун е признат за почетен гражданин на много щати и градове в САЩ. Едни от най-елитните университети в света му връчват Докторска титла за приноса му към мира. Нобеловата комисия се подготвя да оцени безпрецедентния принос на Д-р Муун за Световния Мир с Нобелова награда за мир.

Обединителното движение за мир
Започвайки от нищото той създава цяло Обединително движение, което обхваща организации и дойности във всички области на човешкия живот. Движението включва над 100 организации, от които приблизително 10 са междурелигиозни, 5 - политически, 10 от областта на културата, науката и изкуството, 7 медийни, 3 младежки, 2 женски и 3 спортни. Всички те имат общата цел за постигането на Световен Мир. Целта му е те да поставят модел за бъдещия свят на мир, хармония, разбирателство и просперитет за всички хора.Д-р Муун е основател на Семейна Федерация за Световен Мир, Женска Федерация за Световен Мир, Института по Обединителна Мисъл, Професорска Академия за Световен Мир, Младежка федерация за световен мир, Междурелигиозна федерация за световен мир, вестник Вашингтон Таймс, Юнайтед Прес Интернатионал, и още стотици организации, медии и бизнеси. Всички те работят усилено за постигането на световен мир. Библията заявява, „Блаженни миротворците... те ще се нарекат Божии синове,” Към списъка на постиженията на Д-р Муун са вестника "Вашингтон Таймс", 8 университета, институти, училища, благотворителни организации.

Основаните от него Неправителствени организации са получили специален статут и признание от 16-те основни членки на ООН. Обединителната идея е да се премахне сектансткото отношение на разделяне, било то религиозно, национално, расово или културно.

Космическата нация на мир и единство
Д-р Муун систематично работи за постигането на световен фундамент за промяната на този свят. До 2013 година той се подготвя да установи началото на Божия идеал на земята - Космическата нация на мир и единство. Неговия инструмент за тази промяна е Божията истинска любов, която ще донесе Революция на сърцето, любовта и съвестта. Чрез здрави семейства изпълнени с истинска любов ще се издигне Култура на сърцето която ще преобрази целия свят и премахне настоящите проблеми.Така ще се премахнат границите, предразсъдъците, омразата, корупцията и аморалността. Целия свят ще се обедини като едно световно семейство с център Бог. Или както заявява проф. д-р Мортън Каплан от Чикагския университет, "Работата на Преподобния Мун и неговото движение могат да преместят планини и може би един ден ще служат, като опората на архимед за промяната на света". Преп. Мун работи и за изграждането на Световна Магистрала, която да свърже света като едно глобално семейство, да допринесе за премахване на икономическите, политически и културни разделения между хората. Всички столици ще бъдат свързани с високо скоростни влакове и магистрали.

Международни свадби за мир
Преп. Муун единствен дава реално разрешение на разпадането на семействата и аморалноста в обществото. Като световна демонстрация той организира Международни брачни церемонии, които са един безпрецедентен израз на желанието и решителността на милионите участници, да изградят истински семейства изпълнени с истинска любов и да надхвърлят бариерите, които разделят света, било то расови, национални или религиозни. "Бог не стои зад бариерите на религията или културата. Те не са нищо друго освен трикове на дявола. Той ги е използвал, за да управлява над човечеството в продължение на десетки хиляди години", заявява Преп. Муун. "Кой друг метод, ако не смесените бракове ще даде възможност на бели и черни, юдеи и мюсюлмани, ориенталци и западняци да заживеят като едно всеобщо семейство." Децата от тези бракове не ще носят в себе си предразсъдаците от миналото.

Обединителното движение у нас
Обединителното движение започва нелегално у нас още по времето на Комунистическия режим. След падането на студената завеса 1989 г., неговите организации биват официално регистрирани в България. Такива са: Студентска благотворителна организация – КАРП, Професорска академия за мир в света и Международна асоциация за религиозно изследване на общочовешките ценности. Официални и регистрирани в периода 1992-1997 са: Междууниверситетска организация за изследване на принципа, Женска федерация за мир в света, Българска асоциация на доброволците, Българска федерация по Уън Хуа До, Фондация "Ашока", Семейна федерация за световен мир и обединение. Въпреки това поради остатъчните комунистически елементи във органите на власта и дори в Православната църква срещу тях се започва фанатизирана кампания. През 1991 година полицията няколкократно нахлува незаконно в образователени центърове на организациите. Пропагандно се насажда от медиите представата за "секта", "самоубииства" и други целенасочени фалшиви обвинения. Постоянно се твърди, че на Обединителна църква е отказана регистрирация при условие, че Преп. Муун никога не е създавал нито искал да регистрира такава. Той основава Асоциация за обединение на християнството която прераства в Семейна федерация, която е официално регистрирана, и дори получава редица писма на признание и благодарност от наши министерства. През 1994 г. 20 българи участват във Световния фестивал на кутурата и спорта, и са част от Международната брачна церемония на 30 000 двойки в Сеул. През 1995 над 50 младежи участват в исорическата благословия на 360 000 семейства на Олимпийския стадион в Сеул. Днес Семейната Федерация и Професорската Академия за Мир имат офицялно представителство в Посолството на Мира в центъра на София. Шокиращ за много критици е фактът за нарастващото признание на този толкова преследван и неразбран кореец. Хиляди християнски пастори, както и видни политици и учени от цял свят днес подкрепят и оценяват дейността му. С работата си Д-р Мун е повлиал значително на съвременната епоха. 144 Есета на политически и религиозни лидери, както и на световно известни учени свидетлстват за приноса на Д-р Сан Мьон Мун за света и за техния личен живот. Време е и България да осъзнае това и промени своето отношение.

Лъжливите митове
Явно медиите в България нямат никакъв стандарт на достоверност на фактите и отговорност за публикациите си. Стандарт и други наши издания систематично нападат по команда от комунистически протежета да се атакуват събития на уж- сектата Муун. Скандалния според журналистката Нина Александрова сектант Сан Мьон Муун, го наричат сектант главно защото със своя вестник Вашингтон Тайс той спомага за падането на Комунизма. Огромния брой самоубийства са само в главата на незапознати лично, като Нина Александрова, защото не е имало и едно такова в историята на уж "сектата Муун", която уж е забранена у нас? Напротив, всичките и основни организации са официално регистрирани в България, и се ползват със специален статур в ООН! България също е длъжна като членка да уважава това. Бракосъчетанията са междурелигиозни, международни и междурасови и допринасят за премахването на омразата и установяването на истински семейства. Едва ли може да се говори лековерно и наивно за секта при това условие. Над 400 милион семейства са участвали в такива благословии. Би трябвало да призовем Стандарт и другите ни медии за повече коректност в бъдеще. Д-р Муун е доста преследван и неразбиран в миналото но това отдавна не е така. Правителства, нобелисти, и видни религиозни лидери вече признават неговия принос за Световния Мир. Д-р Муун е основател на стотици организации, работещи във всички свери на човешкия живот за каузата на Мира. Той е основател на редициа университети и притежател на Юнайтед Прес Интерейшънал. Едва ли ще откриете човек прези историята който сам да е постигнал толкова много преминавайки през толкова много преследване и неразбиране.

Прочетете още: "Прокламация за Мир", "Шампион на мира", "Приноса на Д-р Муун за падането на комунизма", "Явлението Мун: тепърва изгрява", "Защо Исус подкрепя Мун", "Ранните години на Сан Мьон Муун", "Секта ли е Обединителеното движение на д-р Муун", "Критика на Томас Гандоу: Империята на Муун"

No comments: