Муун: ОТ ПРЕСЛЕДВАНЕ КЪМ ПРИЕМАНЕ

Муун получава широка подкрепа

Рязък обрат в световното отношение към световния религиозен лидер, Сан Мьон Мун.

Д-р Мун е известен като основател на Вашингтон Таймс, изиграл централна роля за падането на Комунизма, и е признат за шампион на междурелигиозния диалог и революционен подръжник на семейните стойности.


В миналото преп. Мун често се стрещаше с медиини атаки и неразбиране. Днес по-цял свят се наблюдава рязък обрат в отношението към него. Примери за това виждаме всекидневно в различни краища на света.

В Парагвай синът на д-р Мун организира Световен фестивал за мир в зала за 25 хиляди. Но хората показват толкова голям интерес, че Министърът на туризма изразява притеснение: „Целия Парагвай се интересува от това събитие, а тази зала е прекалено малка и трябва да има готовност за препълване.” Полицията блокира движението на колите цели десет пресечки, нещо което не е правено никога в историчта на нацията. Дори при Папското посещение това не се е случвало.

Само опашката за билети се проточва над двадесет пресечки със десетки хиляди чакащи. Дори и когато вали и през ноща чакащите остават, само и само да могат да присъстват на събитието. Статиите показват снимки от хеликоптер на този невероятен прецедент. „Никога в историята на Парагвай не е имало подобно събитие. Това Движение за мир раздвижи цялата нация”, коментира един от вестниците.

Кой в миналото е очаквал движението за мир на д-р Мун, един започнал от нищетата на опустушената след войната Корея, да премине през световно преследване и достигне толкова силно световно влияние и признание.

Пионерът в борбата за човешки права и десетократен конгресмен, преп. Уолтър Фаунтрой отбелязва: „Аз подкрепям напълно преподобния д-р Сан Мьон Муун, защото той влага всичките си финанси и целия потенциал на организациите му за две основни цели; мирът и семействата.” Сенатор Лари Преслър добавя: „Моето възхищение от Д-р Муун и съпругата му нарасна безизмерно. Неговата енергия, визия и отдаденост на каузата на мира са несравними в историята на човечеството.”

След като разбират визията на д-р Мун за световен мир, конгресмени предлагат пълна подкрепа и с целия си персонал организират конференция в зградата на Корейското национално събрание с 300 членове на Националния съвет и посланници на Корея от други нации. Събитието бива предавано по телевизията и няколко кандидат-президенти се изказват. Този феномен също става често явление, много правителства по света вече осъзнават ползата и дават пълна подкрепа на организациите на преподобния д-р Мун.

Изследване за причините на този обрат в отношението показва, че това се дължи на революцията на интернета. Силите които не желаеха истинската информация за огромния принос на д-р Сан Мьон Мун да излезне на яве, лесно успяваха с малки негативни кампании да настроят обществото така, че дори да не желае да чуе. Тези преднамерени негативни сили разчитаха, че страхът който вкарват в сърцата на хората ще е достатъчен инструмент за техните егоистични каузи. Днес обаче живеем в ерата на свободния достъп на информация и хората сами могат да открият фактите и разберат истината без някой да ги манипулира преднамерено към негативизъм.

Семейна партия в Южна Корея
Южнокорейския религиозен лидер, д-р Сан Мьон Муун , признат още за шампион на миротворството и междурелигиозния диалог, обяви вчера, че създава собствена политическа партия, съобщи ИТАР-ТАСС... Още...

25 години Вашингтон Таймс
Лейди Тачър поздравява д-р Муун
Тачър поздрави приноса на д-р Муун и основания от него Вашингтон Тайс. "Д-р Муун започна Вашингтон Таймс... твърдото изправяне на вестника срещу Съветския Комунизъм и подкрепата която той даде на президент Рейгън и мен самата за приключването на Студената война". Още...

Спорта в подкрепа на мира

Пеле, „Царя на Фудбола”, подкрепя д-р Мун в спортна инициатива за мир. Футбола е естествен мост между култури, религии, раси, етнически групи и нации. Поради тази визия за футбола, като мощна обединителна и миротворна сила д-р Мун основа през 2002 Световната купа по футбол за мир. Още...

No comments: