Мир чрез Истинска любов

За мир чрез истинска любов призовава д-р Мун

Световното Обединение и Обединението на Севера и Юга ще се осъществи чрез Истинска Любов, заявява Д-р Сан Мьон Мун. Бивши и настоящи президенти, политици, учени и религиозни лидери от цял свят се събраха на 80 му рожден ден, на Олимпииския стадион, Сеул, Кореа, 10 февруари, 2000 за да чуят неговия призив за мир.

Факта че държавни глави, нобелисти, видни учени и религиозни лидери разпознават и подкрепят усилията на Сан Мьон Муун за изграждането на един нов свят, е достатъчно красноречив сам по себе си. Дъщерята на Президент Рейгън, Морис Рейгън, е една от основните активисти в Женската Федерация за Световен Мир основана от д-р Муун.

Десетократния конгресмен, преп. Уолтър Фаунтрой отбелязва: „Аз подкрепям напълно преподобния д-р Сан Мьон Муун, защото той влага всичките си финанси и целия потенциал на организациите му за две основни цели; мирът и семействата.” Сенатор Лари Преслър добави: „Моето възхищение от Д-р Муун и съпругата му нарасна безизмерно. Неговата енергия, визия и отдаденост на каузата на мира са несравними в историята на човечеството.”

Преп. Д-р Мун е известен с ролята си за падането на Комунизма. Основания от него Вашингтон Таймс, е най-цитираният вестник на САЩ и е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка по време на Студената Война. Самия д-р Муун и движението му от неправителствени организации посветени на мира и диалога попадат под остра критика от множество комунистически настроени институции.

Ролята му в падането на Комунизма е многократно признавана от Белия дом. В писмото си към д-р Муун, Лейди Тачър подчертава, "... И за това има достатъчно критици и песимисти, но аз не съм от тях". В свое поздравление за 25 годишнината на вестника тя заявява: "Не бе лесно когатао основателя на вестника, Д-р Муун, започна Вашингтон Таймс... Имам в предвид твърдото изправяне на вестника срещу Съветския Комунизъм и подкрепата която той даде на президент Рейгън и мен самата за приключването на Студената война".

Сега д-р Муун призовава към епоха на помирение, "Новото хилядолетие е време за изчистване на разделенията и конфликтите от миналото и да установим едно световно семейсто на хармноия и обединение." В речта си той изразява благодарност за Божието водене и протекция, "Най-вече бих желал да върна на Бог цялата чест и слава, която ми бе дадена, понеже Той е този който е бдял над мен до този ден."

В Израил Сан Мьон Муун успешно обединява хиляди християнски, еврейски и мюсулмански лидери в усилията за мир и преодоляване на културата на омраза чрез истинска любов и живот за другите. Трите Аврамови религии вярват в един и същ Бога, Богът на своя праотец, Аврам. Създателят е един, както и да го наричаме. Тези конфликти са пример за това как конфликта в едно семейство се е превърнал в световен конфликт. Единствено истинската любов може да сложи края на това незряло и егоистично отношение на вражда и неприязън.

Животът на Сан Мьон Муун никога не е бил лесен. Той е изпълнен със страдание и безбройни трудности. "Като момче на 16, аз влязох в контакт със Небесната Воля чрез молитва и през целия ми живот след това аз отдадох цялата си душа и енергия за осъществяване на Божията Воля," заявява той.

Той разбира, че основната причина за човешкото нещастие е грехопадението, което прекъсна връзката ни с Бог и като резултат, човешките същества изпадат в състояние на духовно невежество. Д-р Муун достига до отговорите на фундаменталните въпроси, чрез общуването си както с видимия така и с невидимия (духовния) свят. Целия си живот той отдава за изграждането на фундамент за преодоляването на световните проблеми и конфликти.

В неговото виждане обединението включва повече от обединението на самата територия. То започва с обединението на човешките дух и тяло, разделени в резултат на грехопадението. Това е моделът за обединението на света. Божието провидение за спасение е било да води човечеството до преодоляването на този вътрешен конфликт който се изразява и в конфликтите на семейно, национално и световно ниво. Това трябва да се разреши не чрез оръжие и сила, а чрез истинска любов изразена в саможертвен живот за другите. С други думи д-р Муун призовава към революция на сърцето и любовта. Той говори за преход от егоизъм към алтруизъм, който е истинската основа за нашето щастие и за разрешаването на всички проблеми.

Не със сила а с любов
Дори Бог няма друг избор освен да положи условия да обича Сатана. Сатана казва на Бог, “Аз станах зъл, но ти и добрите хора не можете да използвате методи подобни на моите, нали? Аз може да харесвам конфликтите, но ти не се предполага да ги харесваш. Дори когато е ударен Бог и Божиите хора трябва да търпят. Поради това Божията философия е тази на несъпротива. Защо? Понеже докато светът на небесния идеал не се прояви на земята, Бог трябва да обича архангела, който стана Сатана, независимо от обстоятелствата. Без значение колко много проблеми Сатана причинява Бог не може да го накаже. Бог може да достигне пълна победа единствено, когато Сатана сам изповяда пред Него, “О, Бог наистина е Бог. Аз се подчинявам пред Теб.” Това е проблема.

Трябва да отразяваме Бог: да живеем за другите
Поради това Бог е в позиция, обвързана със Сатана. Тъй като принипния път за възстановяване е Бог да доведе Сатана да се подчини чрез любовта, то и ние, които сме Негови деца трябва да вървим по същия път. Без значение дали човек е преследван по целия свят и е считан за световен враг. Този човек трябва да постави условие да е обичал тези които му опонират. Спрямо този аспект Божия съвет да “обичаме врага си” е изключителна истина. Всъщност, това е една от бойните стратегии на Бог. Тези думи звучат просто. Никой не е разбрал обаче, че те маркират граничната линия между победата и загубата в битката между Бог и Сатана.

Ако Бог приемеше философията да гледа на Сатана, като на Свой враг и търси отмъщение срещу него, то Бог никога нямаше да бъде способен да застане на върха на победата. Така че, Бог заявява, “обичай своите врагове,” и използваше стратегията на любовта. Думите “обичай врага си” представляват също и кулминацията в учението на Исус. Забележително е че Исус, еднородния син на Бог, застана пред Сатана молейки се за него въпреки факта, че Сатана се опитваше да го убие. Ако Исус, увиснал предсмърно на кръста, пазеше чувства за отмъщение към враговете си, Божието провидение щеше напълно да бъде унищожено। Точно защото Исус преодоля смърта с молитва враговете му да бъдат благословени и за любов към враговете си, Сатана бе подчинен в този момент. Така квалификацията да е Божие вечно дете беше изпълнена.

Д-р Муун призовава, "ние трябва да прокараме движение да обичаме Бог и да обичаме враговете си. Трябва да поведем това движение в семействата си, в обществото и нациите си." Така светът на любов и красота постепенно ще се разрастне с център нас и обхване всички. Или както самия Исус го описва, от миниатюрното синапово семе ще израстне и развие небесното царство.

Римската Империя сурово преследваше Християнството, но бе доведена до преклонение пред лицето на любовта. Да обичаме собствените си враговее обаче не е достатъчно. Ние трябва да обичаме нацията, която е наш враг и дори светът който е наш враг.
Докато не създадем основа за традиция на истинската любов и не тръгнем напред на базата на този фундамент, ние не можем да доведем Небесното Царство на Земята. Никога няма да има философия или идеология по-велика от традицията установена по този начин. Д-р Муун е единствения който не само е осъзнал това, но и го е практикувал през целия си живот. Покорявайки дори свойте врагове с истинска любов той изгражда световен фундамент за установяването на Божието царство на мир, любов и всеобщо щастие на земята.

Традицията на истинска любов
"Германия и Съединените Щати бяха врагове. Япония и Корея бяха врагове. Японците и кореийците бяха врагове. Американците и германците бяха врагове. Обаче аз обявих пътя на истинската Небесна любов... те не могат да установят ново мислене способно да води човечеството в новия свят, който Небето желае, докато не поставят условие да са обичали своя минал враг, Америка, дори повече от собствената си родна .Аз поставих тази традиция на истинка любов, като основа за ново начало. Докато хората не издигнат традиция според която да обичат нациите, които са техни врагове, Небесното Царство не може да бъде осществено на Земята. Само във истинската любов на Бог може да бъде установена такава историческа традиция."

Прочетете още: Егоизмът: ЛЮБОВТА И ЩАСТИЕТО ,
Есе: Етика на бъдещия свят , Семейството: училище на любовта , Есе: Любовта извор на щастието


Д-р Мун основа Федерацията за мир през 2005 г, обединявайки усилията на световните лидери, учени и специалисти.


за премахване на бариерите... всички столици ще бъдат свързани с високо скоростни влакове и магистрали.

No comments: