КОРЕЙСКИЯТ МЕСИЯ МУУН ОЖЕНИ 40 000

муун - масови сватби, мун, империята на мун, църква на муун, секта муун, мунисти, църква на обединението,
Корейският месия Муун
ожени 40 хиляди в масова сватба

най-голямата масова сватба от десетилетие
14 Октомври 2009,

40 хиляди булки и младоженци участваха в най-голямата масова сватба от десетилетие, съобщи Асошиейтед прес. В церемонията участват двойки в различни градове по целия свят. Организаторите призовават към нова култура на истински семейства и истинска любов.

За първи път такава международна, масова сватба се ръководи от сина на д-р Муун, Хьон-джин Муун. Д-р Муун не присъства лично на тържествата в основания от него университет в Асан, южно от Сеул. Вместо това 30-годишният му син Муун Хьон-джин даде благословията си на 21 000 души в Южна Корея и на още около 20 000, които участват в Бразилия и водени дистанционно от Южна Корея чрез телемост.


Това е най-голямата "благословителна церемония" от 1999 г. 89-годишния Сан Мюн Муун, основател на Обединителната Църквата, благославя 30 000 двойки през 1992 г.; 360 000 двойки през 1995 г.; 3.5 милиона двойки през 1997 годин. През годините до 2000, цифрата дори нараства, включвайки представители на всички религии, раси, култури и националности.


Наскоро Преподобния Муун предаде ръководството на своята църква и на десетките основани от него организации на децата си. От 14 деца, със съпругата си Хак-джа Хан, днес те имат над 50 внука. Всичките им деца, както и внуците са отдадени на същата визия за свят на мир и разбирателство между всички хора, отвъд религия, раса и националност.

Критиците, които от години целенасочено търсят всякакъв начин да обвиняват Църквата на обединението (Обединителната Църква), смятат, че с масовите сватби тя промива мозъците на своите последователи. За участващите обаче, точно тези твърдения са резултат на години от негативно медийно промиване на мозъците, което се оказа безсилно пред истината и красотата на техните възвишени идеали за "Истински семейства" и създаване на "Култура на сърцето и мира".

Преп. Муун: "Как, ако не чрез смесените бракове ще стане възможно за бели и черни, юдеи и мюсюлмани, ориенталци и западняци да заживеят като единно семейство." Децата от тези бракове ще забравят предразсъдаците от миналото.

"Факта, че все повече видни религиозни лидери, както и политици (президенти, министри...) и световно известни учени започват да признават успехите на д-р Муун в усилията за мир, показва, че може би виждаме края на годините на несправедливо преследване и неразбиране които те претърпяха," заяви виден представител на Руската Православна църква.

За участниците, тази сватбена церемония е силно романтична. Те наистина са решени да създадът Истинско семейство изпълнено с любов и ценят факта, че партньорите им са отдадени изцяло на същите идеали. Повечето от съчетаните двойки са международни.

В повечето случаи участниците предпочитат самия Сан Мюн Муун да им избере брачния партньор, вдъхновени от примера на вече съчетаните от него семейства. Знае се, че още от детството си той е бил надарен с божествено прозрение, като много точно е предсказвал кои семейства ще бъдат успешни, кои не.

Името на Муун предизвиква противоречия още от 1954 г., когато основава Световна Асоциация на светия дух за обединение на световното християнство (често наричана Обединителна църква или в неправилен превод, Църквата на обединението). Както самото заглавие показва, целта не е създаването на още една църква, а разрешаване на проблема с конфлктите и разцепленията между самите християни. Той е бил на 15 годишна възраст когато Исус Христос лично му се явява и го призовава за тази месиянска мисия. Исус Христос го моли да довърши неговото дело, като обещава да го подкрепя във всяка стъпка от тази мисия.

Както Библията предсказва, за Християните, независимо колко силно вярващи, ще е трудно да приемат "Този който Бог е пратил" и ще се окажат в позицията на "поканените на сватбата", които не дошли. В друга притча Исус сравнява този провал на християнството с "девиците" на които не им стига "маслото в светилниците".

Корейският месия организира първата масова сватба на 24 двойки в началото на 60-те години, като същевременно подновява брачните клетви на 12 семейни двойки. През следващите две десетилетия сватбите стават все по-многолюдни и се разпространяват в Япония, Европа, Африка, Латинска Америка, САЩ и по други места.

Целта на Международните свадби



муун - масови сватби, мун, империята на мун, църква на муун, секта муун, мунисти, църква на обединението,

No comments: