Д-р Муун прави политическа партия

Муун, Сектата на Муун, църква на мун, партия на муун
Д-р Муун прави политическа партия в Южна Корея

Новинар, 2003-03-11

Южнокорейския религиозен лидер, д-р Сан Мьон Муун , признат още за шампион на миротворството и междурелигиозния диалог, обяви вчера, че създава собствена политическа партия, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Семейна партия" или в по-дълбоко значение, "Партията на Бога, мира, обединението и дома" е вече част от политическия живот на Южна Корея. Нейната основна цел е да се бори за мира и обединението на Корейския полуостров. Съюзът не желае политическа власт и няма да представи свои кандидати на следващите парламентарни избори.

Някои считат Сан Мьон Мун за основател на Секта други за нов месия, но учението му има милиони последователи по света. Над 400 млн. са преброените от организацията му участвали в Международните, междурелигиозни и междурасови брачни церемонии организирани от него под надслов, "Световен мир чрез истиснки семейства". Участниците обещават да се обичат истински, изградят любящи семейства, и възпитат децата си в любов към всички хора отвъд религия, националност, раса или култура.

Д-р Муун възнамерява да създаде световен фундамент за установяването на Световен мир и премахването на бариерите между хората. За целта той е основал мрежа от организации обхващащи всички свери на човешкия живот. "Другите религии обикновенно се оттеглят от реалния живот и разрешаването на глобалните проблеми, но д-р Мун е много повече от религиозен лидер," заявява говорител на Обединителното движение. "Нашата цел е да разрешим всички същестуващи проблеми и направим живота за всички по-добър. Ето защо д-р Мун иска да установи успешен модел на работа във всяка свера на човешкия живот и да образова световните лидери. Крайно време е човечеството да излезне от съществуващите проблеми с глада, бедността, религиозните и расови напрежения, корупцията и войните." Основен интерес за него представляват спорта, изкуствата и туризма, като основа на културата. Той е познат още и с огромната си медиина империя, част от която са вестник Вашингтон Таймс и Юнайтъд Прес Интернейшънал.

Според много източници той е най-ключовата фигура в идеологическата победа над Комунизма. По тази причина той е обект на прицел и фалшиви обвинения от множеството бивши и настоящи протежета на Марксизма по свта. В България яростната критика срещу уж "сектата" му започва след Анти-комунистическа конференция организирана от последователи през 1991г.

За разлика от медииния изкривен образ на "секта", "сектата" или "църква", движението на д-р Муун представлява мрежа от Неправителствени организации, основните от които са със специален статут в ООН. В последните години се наблюдава и невероятно признание на усилията му за мир от страна на хиляди християнски пастори.

Д-р Муун основава организация за победа над Комунизма и обучава милиони за заплахата от тази безбожна идеология, Марксизма, и тактиките на Комунистите. Приносът на Сан Мьон Мун за рухването на Комунизма чрез основания от него Вашингтон Тайс е също общопризнат, и често заявяван дори лично от През. Рейгън и от първия му съветник Александър Хейк. Това ясно обяснява яростната аттака срещу движението му у нас.

Според Обединителите да заявиш, че някой е секта, или сектата на този и онзи ти само допринасяш за разделенията, обвиненията, омразата и сектанството. Такива термини са стар манипулационен метод използван най-вече от комунистите и други тесногледи сили желаещи разделение и насаждане на предразсъдъци и омраза. Страхът от сектите обаче е неоправдан, освен ако не говорим за сектата на управляващите. Най-сериозния проблем е как да се избавим от крадливостта и корупцията на политиците, и д-р Муун явно е решил да намери разрешение дори и на този проблем.

Вашингтон Таймс е най-цитирания вестник в САЩ който е уважаван точно заради обективността си и факта, че многократно и директно разкрива корупцията на управляващите. Сега д-р Мун основава семейна партия която явно поставя в центъра на политиката си не друга, а семейството. Неговата партия не цели политическа власт, а да спомогне обединението, хармонията между съществуващите партии и по-ефективно насочване на техните усилия в разрешаването на обществените проблеми. Д-р Муун възнамерява също да постави модел който да показва какви трябва да бъдат истинските политици, не търсещи личните интереси, а всеотдайни както е родителя към децата си.

Коментари относно Биографията на Преподобния Муун

No comments: