Муун Сан Мьон: Най-противоречивия и успешен "Миротворец"

Муун Сан Мьон:
Най-противоречивия и успешен "Миротворец" на 20 век

Сравняват го с Мартин Лутер Кинг, Ганди и други. Минава през не по-малко преследване и неразбиране от тях. Изиграва ключова роля в краха на Комунизма и е основател на Вашингтон Таймс, Футболният шампионат, Купа на мира - Peace King Cup и десетки други организации за мир, повечето от които са със специален статур в ООН. Той играе много централна роля и в мирните преговори със Северна Корея и в Израел и Газа.


В тази статия ще се опитаме накратко да представим един от най-противоречивите религиозни лидери на съвремието ни. Защо се получава този фрапиращ контраст? Защо отзивите за него констрастират от негативни описания за секта до признаване за “пророк на съвремието”, “миротворец” и дори “лидерът най-много допринесъл за мира в нашето време”?

Факт е че преподобния д-р Мун преминава през доста преследване и неразбиране от 50-те, та чак до 80-те. Също е факт, че отношението към него доста се променя след 85 година. Тук ще изброим само няколко от характеристиките около неговата дейност и постижения.

За да не бъдем предубедени и да не се изказваме за неща които не познаваме лично, сме подбрали няколко изказвания на признати личности, които определено знаят за какво говорят.

Д-р Мун е известен като основател на Вашингтон Таймс, изиграл централна роля за падането на Комунизма.


Преди година Маргарет Тачър поздрави приноса на д-р Мун и основания от него Вашингтон Тайс по случай 25 годишнината на вестника със следните думи: “Не бе лесно на д-р Мун когато той започна Вашингтон Таймс… имам в предвид твърдото изправяне на вестника срещу Съветския Комунизъм и подкрепата която той даде на президент Рейгън и мен самата за приключването на Студената война”. Още...

Един от подкрепниците на Сан Мьон Мун е Бразилсият футболист, Пеле. „Царя на Фудбола”, подкрепя д-р Мун в спортна инициатива за мир. Според тях Футбола е естествен мост между култури, религии, раси, етнически групи и нации. Поради тази визия за футбола, като мощна обединителна и миротворна сила д-р Мун основа през 2002 Световната купа по футбол за мир - Купа на мир (Кинг Пиис Кап).

Пионерът в борбата за човешки права и десетократен конгресмен, преп. Уолтър Фаунтрой отбелязва: „Аз подкрепям напълно преподобния д-р Сан Мьон Муун, защото той влага всичките си финанси и целия потенциал на организациите му за две основни цели; мирът и семействата.”

Пътя на любовта и щастието
Международни сватби
Методът на Силва

Сенатор Лари Преслър добавя: „Моето възхищение от Д-р Мун и съпругата му нарасна безизмерно. Неговата енергия, визия и отдаденост на каузата на мира са несравними в историята на човечеството.”

Ако смятате, че цитатите са едностранно избрани, то много се лъжете. Оказва се, че подобни оценки на неговата дейност и личност идват от всички краища на света. Днес пред лицето на неговите неимоверни постижения в усилията за мир, упреците от миналото изглеждат по-скоро смешни, наивни, предубедени и тесногледи, отколкото и най-малко сериозни.

Или както Сенаторът на Сан Франциско, Амос Браун, се изказа, “Посланието му за мир заплаши тези които са религиозно тесногледи” и те отвърнаха с нетолерантност, тесногледа нетърпимост и яростна критика:

“Той бе винаги неразбран. Същото се случи и с Мартин Лутер Кинг, което се случва и с д-р Мун. Посланието му за мир заплаши тези които са религиозно тесногледи. Някои му отвръщат с нетолерантност, но той продължава да прегръща лидери от всяка вяра, инвестирайки себе си и движението си за да обедини общностите на вярата.

“Той е човек с визия, но и с желанието и способността да направи тази визия реалност. Има и други религиозни традиции които имат средствата, но нямат волята и желанието, но д-р Мун определено е много твърд в решеността си.”


ВАНГА
Ванга обещава, че пророкуваното в Библията за Второто пришествие ще се сбъдне. Тя го описва като Миротворец който идва в нашето време и ще "подпише вечния мир"... ще сплоти религиите. прочети

НАСТРАДАМУС
Настрадамус пророкува, че Месията идва под името "Мун". Ще се роди на изток, ще бъде жестоко преследван; Ще обединява религиите срещу Комунизма. Ще благославя хиляди семейства. прочети

Муун Мун Сан Мьон, църква на муун: Най успешният Миротворец на 20 век

No comments: