Истинската Любов: Думи на Учителя Мун

Истинската любов, есе, есета, истинска любов, влюбоване, обич, обичта

Истинската Любов

Нека си признаем, единствено чрез истинската любов можем да постигнем истинско щастие в живота си. Но каква е истинската любов? Същността й ясно показва как да я открием – Истинската любво е даваща, а не вземаща:

„Нейната същност е да дава, да живее за благото на другите и за благото на цялото. Истинската любов дава, забравя, че е дала, и продължава да дава непрестанно. Истинската любов дава с радост.“ – Сан Мьон Мун

Често младите се залъгват, че Истинската любов е да си влюбен до уши. Но качеството на „истинска“ се определя от нейната непроменливост, абсолюбност и вечност. Ако любовта е егоистична тя никога няма да изпълни тези изисквания, а напротив ще ни обрече на конфликти, спорове, дразги, разпри. Егоистичната любов е фалшива – тя едва ли ще издържи дълго; тя неще ни донесе дълготрайно щастие. Няма нужда да проверявате сами, егоистичната любов само ще отрови сърцата ви с болка, само-измъчващи ни терзания и копнежи които никога няма да се изпълнят. Единствено Истинската всеотдайно даваща и безкористна любов описана по-горе може да ни направи истински щастливи и свободни.
Най-добър пирмер за истинска любов е любовта на родителя към детето:

„Откриваме я в радостното и любещо сърце на майката, която люлее бебето в ръцете си и го кърми. Истинската любов е жертвоготовна любов както при предания син, чието най-голямо удовлетворение е да помага на своите родители. Когато сме свързани в едно чрез истинската любов, можем да бъдем заедно завинаги, като непрестанно се радваме на взаимната си компания. Истинската любов привлича всички неща във Вселената към нас, дори Бог ще дойде и ще обитава в нас.“ – Сан Мьон Мун

Но за да развием сърцата си до тази родителска, безкористна и всеотдайна любов, ние първо развиваме „Детската любов“ получавайки от нашите родители. След това развиваме „Братско-сестринската любов“, научавайки се да изпитваме радост като споделяме. Тези два типа любов са основата на която можем да създадем стабилна и щастлива „Съпружеска любов“. Затова последователите на преподобния Мун говорят за „Четирите Свери на Сърцето“ които трябва да се усъвършенстват в семейството, за да може Божията истинска любов да го изпълни.
Докато фалшивата любов само носи болка и конфликти то обратно, такава Истинска любво премахва бариерите и може да преодолее всяко препятствие:

„Нищо не може да се сравни с ценността на истинската любов. Тя има силата да премахва бариерите, които грешните хора са създали, в това число национални, расови, дори и религиозни. Основните характеристики на Божията истинска любов са, че тя е абсолютна, уникална, непроменлива и вечна, така че, който практикува истинска любов, ще живее с Бог, ще споделя Неговото щастие и ще се радва на правото да участва като равен в Неговото дело. Ето защо животът за благото на другите, животът на истинска любов е абсолютната предпоставка да се влезе в Небесното царство.“ – Учителя Мун

Учението на учителя Мун е, че можем да изградим Един прекрасен мирен свят на щастие, красота и добро, когато създадем общество основано на семейства изпълнени с истинска любов. Това ще бъде изпълнението на нашите мечти – Мирният свят – Небесното царство на земята:

Небето е свят, преизпълнен с Божията истинска любов. Истинската любов е неговата ос. Истинската любов е навсякъде – и във външния израз, и във вътрешния замисъл. Животът на всички е изпълнен с истинска любов от начало до край.

Хората на Небето се раждат чрез истинската любов, живеят в обятията на истинската любов и следват пътя на истинската любов до деня, когато преминат в отвъдния свят, т.е. в духовния свят. Небето е един естествен свят, където всички хора живеят един за друг. Следователно, в този свят никъде не могат да бъдат открити антагонизъм и завист.

Това не е свят, управляван от пари, позиция и власт. На Небето успехът на всеки човек представлява успех за цялото; това, което се харесва на индивида, е в синхрон с цялото, а радостта на отделния човек представлява радостта за цялото.

Небето е свят, изпълнен с въздуха на истинската любов, където всички дишат истинска любов. Животът пулсира в ритъма на любовта, навсякъде и през цялото време. – Д-р Мун

Истинска любов може да бъде постигната само на основата на абсолютен сексуален морал. Без сексуална вярност тя е невъзможна. Без да сме запазили сърцето си чисто за един парньор с който да можем да си имаме пълно доверие, сърцата ни ще бъдат разкъсани и истинската любов не би била възможна.

Сексуалният морал е най-голямата благословия, дадена на човечеството от Небето. Ако не се придържаме към стандарта на абсолютен сексуален морал, пътят към съвършенството на характера и духовната зрялост се затваря. Освен това ако чрез съвършени хора не бъде осигурена основа на абсолютен сексуален морал в едно истинско семейство, не е възможно Бог да се изяви като личен Бог, въплъщаващ се в членовете на семейството. – Сан Мьон Мун

Истинската любов, истинска любов, влюбоване, обич, обичта
Съдържание ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ И ЗАБРАНЕНАТА ЛЮБОВ
1. ЛЮБОВ И ЖИВОТ
2. КАК ЗАПОЧВА ЗЛОТО?
3. ГРЕХОПАДЕНИЕТО
4. НЕЗРЯЛАТА ЛЮБОВ
5. ПОСЛЕДСТВИЯ от ГРЕХА
6. СВЯТ НА ИСТИНСКА ЛЮБОВ
Истинската любов, истинска любов, влюбоване, есе, есета, обичта Към книгата

No comments: